„Mondjunk nemet a szankciókra!” – a kormányszóvivő Üllésen tartott előadást

486

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartott előadást „Mondjunk nemet a szankciókra!” címmel tegnap délután Üllésen. A lakossági fórumon arról beszélt, hogy a szankciók globális problémává mélyítették ugyan a lokális háborút, de összefogással és hittel ki tudunk jönni a Brüsszel által okozott nehéz helyzetből.

– A válságok korszakát éljük, egyre nagyobb a migrációs nyomás, és bár enyhült ugyan, de az elmúlt évekre rányomta bélyegét  a koronavírus, most pedig a szankciók okozta gazdasági válság nehezíti az életünket.

A brüsszeli szankciók kapcsán indított nemzeti konzultációval kapcsolatban a kormányszóvivő kiemelte, a magyar kormány ott áll a magyar emberek és vállalkozások mellett, és ahogyan a koronavírus alatt meg tudták védeni a magyar gazdaságot, most is a nemzeti érdeket szem előtt tartva igyekeznek  jól kezelni ezt a nehéz helyzetet.

– Kíváncsiak vagyunk a lakosság véleményére, fontosnak tartjuk, hogy elmondják azt. Számítunk arra, hogy minél többen kitöltik és visszaküldik a kérdőívet, hogy Brüsszelben  megmutathassuk, hogyan vélekednek a magyarok a kialakult helyzetről, és ne dönthessenek a megkérdezésünk nélkül arról, hogy mennyit fizessünk az energiáért és az élelmiszerekért.

Szentkirályi Alexandra a fórumon hangsúlyozta, a kormány célja az, hogy a magyar emberek minél kevesebbet érzékeljenek a szankciók okozta problémákból.

– Ezért indítottuk el a gyármentő programot, vezettük be a benzin- és élelmiszerár stopot valamint kamatstopot, és ezért biztosítjuk a rezsicsökkentett energiaárakat. Célul tűztük ki a meglévő munkahelyek megvédését is, ahogyan tettük ezt a koronavírus-járvány alatt is.

Az orosz-ukrán háború kapcsán a kormányszóvivő elmondta, a magyar kormány segíti az Ukrajnából menekülőket, de hazánk továbbra sem küld fegyvereket Ukrajnának és nem küld magyar katonákat a háborúba.

– A kormány, és elsősorban a magyar emberek a háború kirobbanása óta segítik a menekülteket, ki pénzzel, ki adománnyal, vagy akár egy imával. De sosem téveszthetjük szem elől nemzetünk érdekeit, továbbra sem szeretnénk belekeveredni ebbe a háborús konfliktusba.