Új, műanyag borítású kézilabdapályát adtak át Pusztamérgesen. A pályát a pusztamérgesi és ruzsai gyerekekkel együtt Stefan Sunajko, a Pick balszélsője avatta fel.

Egyre népszerűbb a kézilabda Pusztamérgesen, a Tisza Volán bázisikolájaként sok kisdiák sajátítja el a sport alapjait. Három éve kezdett edzéseket tartani Hári Ferenc László testnevelés tanár. Pénteken régi vágyuk teljesült, egy olyan szabadtéri rekortán kézilabdapályát kaptak, amely segíti edzéseiket.

Hári Ferenctől megtudtuk: a pálya a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatából valósult meg, Bartók Csabának, a Tisza Volán utánpótlás igazgatójának segítségével. Az iskolában salakpálya volt csak korábban, ez a pályaépítésénél gondot is okozott. A műanyag borítású pályát csak aszfaltra lehet építeni, ennek költségeit a püspökség és az önkormányzat közösen állta. A Szent Ágoston Katolikus Iskola és Óvoda területén egy 20 méterszer 40 méteres szabvány kézilabdapályát építettek, kapukkal, palánkkal, labdafogó hálóval.

A pályaavató mérkőzésen, ahol a pusztamérgesiek ellenfelei a ruzsai lányok voltak, részt vett Stefan Sunajko, a MOL-PICK Szeged játékosa. A balszélső maga is kistelepülésen nőtt fel, így tudja mennyire fontosak a megfelelő körülmények.

Forrás: delmagyar.hu