Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében Szer-Magyar Kulturális Központ épül Mórahalmon.
A projekt vezető partnere a DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft., a mórahalmi székhelyű Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület pedig projektpartnerként vesz részt a pályázatban.
A projekt keretében az Egyesület célja a Mórahalom, Röszkei út 44. szám alatti területen Szerb-Magyar Kulturális Központ megépítése és kulturális rendezvények megrendezése. A támogatásnak köszönhetően egy olyan multifunkcionális központ jön létre, mely a szerb kultúrának kíván teret biztosítani Mórahalmon. 500 férőhelyes, többfunkciós nagyteremmel, korszerűen felszerelt konyhával várják a leendő közönséget, akiket érdekel a tradícionális szerb gasztronómia. Az épületben pravoszláv egyházzal egyeztetve imahelyet is kialakítanakl, mely lehetőséget fog adni szerb nemzetiségű párok egybekelésére is.
A projekt keretén belül 59 színvonalas kulturális rendezvényt bonyolítanak majd le: színházi előadások, koncertek, történelmi előadások, felolvasó estek, kiállítások, vásárok színesítik majd a kulturális központot. Az épület gazdagítani fogja a magyar-szerb határtérség kulturális és idegenforgalmi kínálatát egyaránt.
érdekesség, hogy a központ korszerű technológiák használatát megcélozva, geotermikus hőszivattyús és napelemes rendszereket alkalmaz, így energiahatékonysága kiváló lesz.

Ennek a csodálatos épületnek keres megfelelő, frappáns, a szerb és a magyar kultúra számára egyaránt értelmezhető nevet az Egyesület.
Ebben kérik az olvasók segítségét!
Kérjük, hogy az épület nevére vonatkozó ötleteiket írják meg a következő elérhetőségre: info.egymasert@gmail.com

A kulturális központ elnevezésére való ötleteiket legkésőbb 2017. augusztus 15-ig küldjék meg a fent megnevezett e-mail címre.
Az Egyesület által kinevezett szakmai bizottság fogja a beérkező javaslatokból a legjobbat kiválasztani és a Szent Erzsébet**** Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló családi belépővel díjazni.