Megvalósult Mórahalom eddigi legnagyobb csapadék-csatorna felújítási és építési projektje

389
Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával 100%-os támogatási intenzitással bíró, bruttó 574,4 millió forint értékű beruházási projekt révén elérték, hogy a település belterületének minden városrészén megoldott a csapadékvíz szakszerű kezelése. Összesen 8829 méter hosszú vezetékrendszert építettek illetve újítottak fel.
A Kölcsey, Szövetkezeti, Kodály, Széchenyi, Remény, Egyenlőség utcákban csapadékcsatornáját rekonstruálták 2471 méter hosszan.
A villámárvizek kezelése érdekében, illetve a belsőségi csatorna tehermentesítése érdekében egy 2 350 m3 térfogatú záportározót építenek, és a hozzá szükséges 605 méter leürítő csatornát, továbbá 18 m átereszt bővítettek a belsőségi csatorna alsó szakaszán.
A „Bástya sori főgyűjtő csatorna II.” elnevezésű öblözetbe tartozó utcákban új csatornát építettek: a Dankó, Kapás, Arató, Munkás, Petőfi és Nyár utcákon 2860 méter hosszan.
A Szegedi úti csatorna 1071 méter hosszú részének burkolt medrűvé történő átépítése, és 274 m hosszan zárttá tétele, valamint egy csapadékvíz-átemelő műtárgy (szivattyú) építése valósult meg.
A Kissori úti lakónegyed utcáin: Masa, Babarczi, Volford, Tanács utcák és a Kissori út egy szakaszán 1530 méter hosszan új csapadékvíz-elvezető csatorna létesült.
A beruházás megvalósításával érdembeli lépéseket tett az önkormányzat a város belvízvédelmének fejlesztése területén.