A nyáron kezdődtek, és a hónapban véget is érnek a Mórahalmot és környékét érintő útfelújítások, amelyeket a ruzsai önkormányzattal konzorciumban, egy vidékfejlesztési pályázaton nyert közel 300 millió forintból, valamint 15 milliós önerőből tudott finanszírozni a város önkormányzata. Csányi László, Mórahalom alpolgármestere beszélt stábunknak a projektről.

– A felújítás három útszakaszt érint. Az egyik a Fürtön sor, ahol egy teljes útalap készült, zúzott kővel borították be három rétegben, így ez a szakasz alkalmassá vált a későbbi aszfaltlefedésre. Ez egy forgalmas terület, a kerékpárutat köti össze a röszkei úttal, esőzésekkor sok problémát okozott az itt élők számára. Ez most megoldódott, ráadásul a belváros kikerülése is lehetővé vált. A másik útszakasz, ahol felújítás történt, az a bikaistállóként ismert Székes út, amelyre útalap és két rétegű aszfaltréteg került, már csak a padkarendezés van hátra. Itt szintén nagyon aktuális volt már a renoválás, különösen nagy forgalmat bonyolít ez a terület. A harmadik a Ruzsánál, a Vágó kocsmánál lévő kétszáz méteres rész, ezt újraaszfaltozták.

A beruházás Mórahalom és Ruzsa területén hetvenöt tanyát, és a hozzájuk tartozó földterületeket érinti. Azzal, hogy ezeket az útszakaszokat sikerült az önkormányzatoknak felújítaniuk, az ott élők életminőségét és a gazdálkodást is nagyban segítik. A tervek szerint november végére mindennel elkészül a kivitelező, a projekt tényleges zárása pedig 2023. januárjában várható.