Üllésen az idei tanévben a koronavírus-járvány miatt sok tervezett program elmaradt, de júniusban megvalósították a már hagyományos néptánctábort és persze a júliusi Diákönkormányzat-kirándulás sem maradhatott el a településen.

A diákönkormányzat programjaként július 6-án két csoportban indult túra Mórahalomra. A bátrabbak kerékpárra pattantak, és azon tették meg a Bivalyrezervátumhoz vezető több mint, 27 km-es utat Üllésről. A gyerekek másik fele pedig az önkormányzat kisbuszával utazott. A két csapat a Kulcsosház udvarán futott össze, ahol rövid játék után megnézték a mórahalmi Bivalyrezervátumot. Kora délután érkezett vissza a csapat a város központjába, ahol a nagyobbak bowlingozással, az ifjabbak pedig a játszótéri játékok birtokba vételével üthették el az időt.

Az üllési gyerekek a járványhelyzet miatt már hónapok óta nem táncolhattak és nem találkozhattak egymással ezért június 22-e és 26-a között tartották meg a néptánctábort. A szigorú előírások miatt csak napközis tábor volt megengedett, tehát minden nap 8-16 óráig tartottak a foglalkozások az iskolában és a művelődési házban.

A szervezők három korcsoportban tanítottak táncokat. Az első korosztályba az 2-3. osztályosok kerültek, ahol Péterné Juhari Ágota segítségével ismerkedtek táncokkal és játékokkal Bukovina sokszínű, gazdag táncanyagából. A második korosztályban 4-5-6. osztályosok dolgoztak. Ótottné Vörös Zsuzsanna és Ótott Zsolt Felcsík dalaiból, táncaiból, hagyományaiból tanított a gyerekeknek. A legidősebb korosztály a 7-8.osztályosok már komoly, nehéz anyaggal foglalkoztak. Magyarpalatka és Szék táncaival ismerkedhettek a tanulók Zádori Zsuzsanna és Hajnal János vezetésével.

A táncoktatás mellett mindig voltak szabadidős programok, amelyek a szórakozást szolgálták, hogy gyermekek jól érezzék magukat. A programok között volt úgynevezett folkolimpia, aminek keretein belül volt talicskatolás, patkódobás, zsákban futás, pingponglabda egyensúlyozás, gólyalábas verseny és métázás is. Ezek mellett lehetett kézműveskedni, és pogácsát is sütöttek a fiatalok. Az utolsó napon a tábort egy Ki mit tud? zárta, amelyre már otthon elkezdtek készülődni a gyerekek. A rövid bemutató után mindenki oklevelet vehetett át, amelyre már az új tábori pólókban készült fotó került.