Ötszáz méteres új útszakasz épül Fölsővároson. A környéken élők mellett az iskolások is örülhetnek, mert csökkenni fog a forgalom a Zákányszéki úton.

Biztosan feltűnt sokaknak, hogy útépítést készítenek elő Fölsővárosban. Már két hete a régészek végzik munkájukat a Bajcsy-Zsilinszky Endre és a Bástya sor sarkánál, de hamarosan megkezdheti a ráeső feladatok elvégzését – a Mátyás király körút folytatásának megépítését – a Móraút Kft. is.

Still0223_00001

Az ötszáz méteres szakasz a Mátyás király körutat és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcát fogja összekötni. Az utóbbi években kialakult északi városrész gerincének tekinthető körút fejlesztése elengedhetetlen, az új elkerülő út nemcsak a Fölsővároson élők nyugalmát segíti elő, hanem biztonságosabbá teszi a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola környékét is azzal, hogy a gépkocsi-forgalom egy részét eltereli. Az autósokon kívül a gyalogosok is örülhetnek, az autóút mellé járda és gyalogos átkelőhely is készül, valamint csapadékelvezető rendszert alakítanak ki, hogy a víz ne tehesse tönkre az Európai Uniós TOP-forrásból felépülő utat.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor nyár elején már birtokba vehetik a közlekedők az új útszakaszt.

Still0223_00000