Június 30-án immár második alkalommal rendezték meg a Csongrád-Csanád Megyei Polgármesterek Szakmai Fórumát, amelyet a megyei önkormányzat az Európai Régiók Gyűlése (Assembly of European Regions – AER) “Together for Cohesion” című projektjének támogatásával hívott életre.

A rendezvénynek a Tisza River Étterem- és Rendezvényhajó adott otthont. A fórum célja, hogy a megye településeinek polgármesterei első kézből értesüljenek az őket érintő aktuális szakpolitikai döntésekről.

Az előadás-sorozatot Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitotta meg, aki a családpolitikai aktualitásokról beszélt.

Dr. Mikecz Péter főigazgató, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal képviseletében a Csongrád-Csanád megye névváltozásával kapcsolatban adott tájékoztatást.

Oláh Gábor, regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a Terület -és Településfejlesztési Operatív Program aktualitásairól, a 2021-2027-es pénzügyi ciklusra való felkészülésről tartott előadást.

Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Magyar Falu Program jelenleg futó és a közeljövőben megjelentetni kívánt pályázatairól, aktualitásairól tájékoztatta a megjelent településvezetőket.

Dr. Dukai Miklós, önkormányzati helyettes államtitkár az önkormányzatok aktuális helyzetéről, az önkormányzatok jövőbeni fejlesztési lehetőségeiről tartott előadása zárta a mai fórumot.

A rendezvényen 47 település polgármestere vett részt, akik sok hasznos információt kaptak az önkormányzati fejlesztési lehetőségekről, támogatásokról, feltehették kérdéseiket a meghívott előadók részére.