A Móra-Vitál Kft.-nek kiemelt célja a térség egészségügyi állapotának fejlesztése, így a nemrégiben alakult Egészségfejlesztési Irodával már több preventív és jótékony hatású programot szerveztek a térség lakossága számára. Most egy pályázat keretén belül alakítottak ki óvodásoknak egy mezítlábas ösvényt, mely hozzájárul az izomzat és a talp megfelelő fejlődéséhez.

Dr. Pécsy Balázs, a Móra-Vitál Kistérségi Egészségügyi Központ vezetője elmondta, hogy az egészség megtartása érdekében a szervezet fejlődését megfelelően kell irányítani. Hozzátette, hogy az óvodai egészségfejlesztő program a csont-, az izom- és az idegrendszer megfelelő működését igyekszik egészséges mederbe terelni. A különböző boltozatokkal ellátott mezítlábas ösvény a láb fejlődéséhez, a lúdtalp megelőzéséhez és az izomcsoportok erősítéséhez járul hozzá.

Az óvodások örömmel próbálták ki az ösvényt, valamint azt is elmesélték, hogy néhol szúrja és nyomja a talpukat, de a végére mégis érzik a jó hatását. Sokan több kört is tettek rajta, és a továbbiakban minél többször szeretnék használni.