Az OPSZ Lovas Tagozata október 12-én tartotta továbbképzését a lovas polgárőrök számára a mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpontban. A képzést Sallay Sándor lovaglótanár és Pénzes Gábor lovas edző tartotta.

A rendezvényen jelen volt Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az OPSZ Határvédelmi tagozat elnökhelyettese, Papp László rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti osztályvezetője, Dr. Révész Szabolcs rendőr alezredes, a Szegedi Határrendészeti kirendeltség vezetője és Dobó Attila rendőr százados, a Mórahalmi Rendőrőrs vezetője.

A képzés végén az oktatók értékelték a lovas polgárőrök munkáját, valamint Dr. Révész Szabolcs és Dobó Attila kiemelte, hogy a külterületeken élő lakosok biztonságérzetének növelésében a lovas polgárőrség jelenléte fontos szerepet tölt be. Batiz András pedig arról számolt be, hogy a lovas polgárőr és a határvédelmi tagozat együttműködési megállapodást írt alá. Az illegális migrációval kapcsolatban a nehezen járható területeken a lovasokra nagy feladat hárult, amit ennek ellenére maximálisan teljesítettek, ezzel is segítve a rendőrség munkáját.

A továbbképzés eredményesen zárult, Papp László őrnagy megköszönte és elismerte a polgárőrök munkáját. Végezetül Sárközi László, a polgárőr egyesület elnöke szolgálatra jelentkezett Papp László őrnagynál a továbbképzésen résztvevő teljes személyi állománnyal, lovakkal és gépkocsival.