Közmeghallgatást tartott Domaszék Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete és Kispéter Géza polgármester 2019. január 21-én az általános iskola emeleti folyosóján. Meghívott vendégek voltak; B. Nagy László országgyűlési képviselő, Kocsi Adrienn r. tzls. körzeti megbízott, Budai Zoltán Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. képviselője, Bába János (szakaszmérnök) és Pataki Dávid az ATIVIZIG képviselői, illetve a DAKK Zrt. képviselői. Kispéter Géza először a 2018. évi elvégzett munkákról és a megnyert pályázatokról beszélt. Kiemelte a lakosságszámot, mely 2018-ban 5086 fő volt, és ez alapozta meg azt, hogy Domaszék nagyközséggé váljon. Hitel állománya továbbra sincsen az önkormányzatnak, illetve a tavalyi évben likviditási gondok sem merültek fel, az intézmények működtetése zavartalan volt. 2018. évben több, mint 420 millió forint értékű beruházás teljesült, melyek közül a legfontosabbak a következőek voltak: bérlakások kazáncseréje, belvízelvezetés III. ütem kiépítése, kerékpárút tervek, Ady Endre utca aszfaltozás tervei, óvoda főzőkonyha építése, óvoda kazáncsere, polgármesteri hivatal energetikai fejlesztése, sportcsarnok energetikai fejlesztése, kamera rendszer a migráció ellen. Az óvoda, bölcsőde, iskola és a házi segítségnyújtás és védőnői szolgálat működését ismertette a továbbiakban. Elmondta, hogy Domaszéken iparterület kialakítása van folyamatban. A projekt nettó 290 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült, a 2016 nyarán megvásárolt fejlesztési területen megvalósul 17 db 2000-4000 m2 közötti ipari ingatlan. A projekt kivitelezése során a telkek csapadékvíz elvezetése, a villamos- gáz és telekommunikációs hálózattal történő ellátása valósul meg, továbbá kiépül egy telepi vízhálózat és tűzi víz tároló is. A terület megközelítésre 1,7 km hosszan aszfaltút fog vezetni, aminek megépítése szintén a projekt része és amelynek engedélyezési eljárása elkészült. További aszfaltozás várható a Tömörkény utcában a sportcsarnok és az iskola előtti részen. Az útszakasz felújítása a helyi lakosok közlekedési feltételeit jelentősen javítja. A közlekedés minőségének javulásával csökken a közintézmények elérési ideje, a közlekedés biztonságosabbá válik, a lakosság életminősége javul. Saját erős fejlesztés keretében az Ady Endre utca aszfaltozásának előkészítése megkezdődött, az utcában élő lakosok többsége hozzájárulását adta a fejlesztéshez. Mindkét projekt várhatóan még az idei évben el fog készülni. Benyújtott, de még el nem bírált pályázatok közt szerepel a sportcsarnok funkcióbővítése, mobil padlóburkolat beszerzéssel, Domaszék játszótereinek családbarát fejlesztése, valamint szabadtéri fitneszpark kialakítása, illetve a helyi terméktér, piac létrehozása. Fásítási programban nagy lépést tett az önkormányzat, a Dózsa György utca jelentős részén gömbkőrisek lettek ültetve.


Kérdések hangzottak el a lakosság részéről a Harang és az Egyenlőség utca közvilágításával, a rezsicsökkentés kérdéskörében a tűzifa támogatással, a buszjáratokkal, a közösségi ház akadálymentesítésével kapcsolatosan, melyre választ kaptak a résztvevők. B. Nagy László országgyűlési képviselő is felszólalt, a magyar falu program kereteiről beszélt, illetve üdvözölte az ipari park kialakításának a jelentőségét a falu jövőképe szempontjából.
Végezetül Kispéter Géza elmondta, hogy az „önkormányzat feladata a működés biztosítása, a talpon maradás, a megnyert pályázatok lebonyolítása. Lakossági igényeket folyamatosan figyelembe véve bízok abban, hogy mindenki megelégedésére tudunk dolgozni a képviselő-testülettel, a polgármesteri hivatal munkatársaival együtt.”

Forrás: Doma TV