Bővítik a sándorfalvi kamerahálózatot, amely bizonyítottan erősíti a közbiztonságot. A berendezések egy része utak mellé és közterületekre lesz kihelyezve, de a piac területét is bekamerázzák majd.

A település önkormányzata 2021. évi költségvetésében 15 millió forintot különített el közbiztonság fejlesztésére. Ezt az összeget a kamerahálózat bővítésére fordítják.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, 2008-ban kezdtek el ilyen eszközöket telepíteni Sándorfalván, jelenleg nagyjából tucatnyi figyeli a különböző köztereket és a forgalmasabb útszakaszokat, valamint a település be-és kivezető részét. – Ezeknek köszönhetően érzékelhetően csökkent a bűnesetek száma, ezért döntöttünk a hálózat fejlesztése mellett – magyarázta.

A kamerákkal kapcsolatosan műszaki egyeztetést is összehívott a polgármester

A tervek előkészítése már meg is kezdődött a helyi rendőrőrs parancsnoka, Varjasi István, valamint a Sándorfalvi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa, Gajdos Tibor javaslattal éltek, hova kerüljenek még kamerák a településen. A javaslatokat elfogadták, ezt követően pedig egy műszaki megbeszélést is összehívtak, hogy kidolgozzák a pontos műszaki paramétereket és az üzemeltetés feltételeit.

A következő lépésként beszerzési eljárást folytatunk le, szeptemberben pedig a tervek szerint be is tudjuk üzemelni az újabb 28 kamerát – mondta a polgármester. Hozzátette: további 5 millió forintból a piacon is közbiztonság-fejlesztést hajtanak végre, ami egy kamerahálózat-kiépítését jelenti a forgalmas árusítóhelyen.