Mórahalom városa hagyományosan az új esztendő első napjait választja a településért sokat tevő emberek elismerésére. Az újévi hangverseny mindehhez méltó keretként szolgál, melyet 2017-ben január másodikán tartottak az Aranyszöm Rendezvényházban. A képviselő-testület ezúttal két díszoklevelet, és a legnagyobb városi kitüntetést: díszpolgári címet is adományozott.

p1110136

Jól indult az év Oltványi Imre Józsefnének, aki 2017-ben Mórahalom Város Díszpolgára kitüntetésben részesült. A díjat Nógrádi Zoltán polgármester adta át a város megbecsült és mindig önzetlenül segítő polgárának. Oltványi Imre Józsefné jelenleg férjével mezőgazdasággal foglalkozik s már gyermekkora óta érdekelték a virágok. A mindig kedélyes asszony régi álma vált valóra, amikor a család 1995-ben egynyári virágok termesztésébe kezdett. Oltványi Imre Józsefné munkájának köszönhetően a település közterületeit mindig igényesen nevelt és különleges virágokkal sikerül „díszíteni”. Felajánlásai révén válik lehetővé, hogy a városi ünnepségek, illetve az átadásra kerülő önkormányzati beruházások színhelyeit Mórahalom impozánsabbá tehesse.  Hosszú évek óta a Virágos Mórahalomért Bizottság segítője, valamint az Egyházközség keretein belül működő helyi Karitász csoport aktív tagja.  A város képviselő-testülete 2005-ben segítő munkáját már Mórahalom Városért I. fokozatú elismerésben részesítette. Oltványi Imre Józsefné közösségi szerepvállalása, karitatív munkája a városban példaként szolgál mindenki előtt – mondta az ünnepségen Nógrádi Zoltán.

p1110145

Mórahalom város Képviselő-testületének 1992-ben elfogadott önkormányzati rendelete ad lehetőséget arra, hogy a huzamosabb időn át végzett kiemelkedő közszolgálati tevékenységet „Mórahalom város Képviselő-testülete Elismerése” díszoklevéllel értékelje. Az újévi fúvószenekari koncert előtt Csipak Andrásné Horváth Zsuzsanna és Somogyi Jánosné Hajdú Mária nyugalmazott közszolgálati tisztviselőket szólították a színpadra, hogy a testület nevében a polgármester adhassa át nekik Mórahalom köszönetnyilvánító díszoklevelét a negyed évszázados, Mórahalmon végzett szolgálatért.

p1110155p1110167