Kiosztották a megye elismeréseit a nemzeti ünnep alkalmából

919

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 2022. március 11-én délután Maroslelén tartotta ünnepi megemlékezését, melyet megelőzően a Közgyűlés tagjai és a település vezetése koszorút helyeztek el a templomkertben, a Kopjafánál.

A Nemzeti Est a Himnusszal vette kezdetét Szabó Maja előadásában, majd a Jövőnkért Néptáncegyüttes ünnepi műsora következett. Ezt követően Veszelovszki Sándor – Horváth Piroska: Patrióták Gyümölcse című versét hallgathatták meg a vendégek, majd Bartók Miklós Dániel moldvai népdalcsokra emelte az ünnepi est fényét.

Dr. Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke ünnepi beszédében kihangsúlyozta: „Emlékezzünk mindazokra, akik miatt minden tavaszunk a szabadság, a hűség, a remény ünnepe lehet.”

A program a Csongrád–Csanád Megyei kitüntető díjak átadásával folytatódott, melyet Dr. Polner Eörs alelnök nyújtott át a díjazottak részére.

A Csongrád-Csanád megyéért díjat a nemzeti Művelődési Intézet vezetője, Dohorné Kostyál Zsuzsanna vehette át, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a homokháti térség és az egész megye közművelődésének szervezésében.

A megye sajtódíját ezúttal Kelemen Zoltán Gergely vehette át, aki az MTI megyei tudósítójaként nagy szakmai tudással és elhivatottsággal végzi munkáját és ad hírt évek óta megyénkből az országos sajtónak.

   
Hegedűs Endre Csongrád- Csanád Megye Díszpolgára Díj
Dohorné Kostyál Zsuzsanna Csongrád-Csanád Megyéért Díj
Kádár Mihály Csongrád-Csanád Megyéért Díj
Szécsényi Péter Pál Csongrád-Csanád Megyéért Díj
Varga Róbert Mihály Csongrád-Csanád Megye Év Vállalkozója Díj
Andrássy Árpád Csongrád-Csanád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díj
Mádi József Csongrád-Csanád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díj
Sztanó György László Csongrád-Csanád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díj
Kelemen Zoltán Gergely
Csongrád-Csanád Megye Sajtódíj
Szemerédi László Csongrád-Csanád Megye Elnöki Kitüntető Díj

A továbbiakban Szilver Táncsport Egyesület az ünnephez méltó Palotás táncokat mutatott be, majd a rendezvény zárásaként a megjelentek közösen énekelték el a Szózatot.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés sajtóirodája