Még csak a vakáció első hete kezdődött meg, a két nagy táborhelyszín azonban már most egész nyárra telt házas Mórahalmon. A Nagyszéksósi Kulcsosházban, illetve a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskolában is augusztusig szinte minden nap lesz élet: gyerekek, felnőttek, baráti társaságok töltik itt szabadidejüket. Összesen közel 150 fő váltott szállást  a két területen, ahol mindenekelőtt természetközeli élményben lehet részük.

A nagyszéksósi területen, közvetlenül a bivalyrezervátum szomszédságában 80-an tudnak az épületben aludni, de sátrazókkal tovább bővíthető a férőhelyek száma.

– A két régi iskolaépület és egy 2015-ben épült harmadik ház szolgálja a vendégeket, a sátrazók számára pedig külön vizesblokkot alakítottak ki – mondta el Engi Magdolna, aki hozzátette, hogy igény szerint étkezést is tudnak biztosítani, sőt bográcsozásra is van lehetőség.

Nagyszéksósi kilátás a tóra

Az ingatlanon foci- és kosárlabdapálya, illetve játszótér is helyet kapott, a Nagyszéksós-tónál pedig túrázásra is van lehetőség, így ezt a helyszínt az aktív kikapcsolódásra vágyók részesítik előnyben. A Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskolát pedig akadálymentesítése révén minden korosztály, sőt  a mozgássérült emberek is igénybe tudják venni. 

– Összesen 65 főnek tudunk szállást adni – mondta el Hegedűs Anikó, az erdei iskola vezetője. A több mint egyhektáros területen öt épület található: többek között egy helyi múzeum, foglalkoztató és konferenciaterem is rendelkezésre áll. A mozgásra vágyók kosárpalánkkal felszerelt sportpályát, csocsót és pingpongasztalt is találnak, de van kerti foglalkoztató és szalonnasütő, illetve bográcsozóhely is. A helyben szervezett programok pedig gyalogtúrával is kiegészíthetők a városközponttól 7 kilométerre lévő táborhelyen.


A két helyszínen már most is zajlanak programok: környékbeliek, helyiek, de határon túliak is érkeznek Mórahalomra kikapcsolódni. Augusztus végéig pedig egymást váltják a csoportok. Mindkét helyszínen már csak egy-két szabad hely van a tanév kezdetéig.

Forrás: delmagyar.hu