Kerékpáros szolgáltatóhelyeket alakítanak ki a térség bicikliútjai mentén

858
Mórahalom Városi Önkormányzat, mint konzorciumvezető hívta meg Röszke, Ásotthalom és Tiszasziget polgármesterét, Szeged alpolgármesterét, valamint Újszentiván képviselőjét az „EuroVelo13 nemzetközi kerékpárút-hálózat aktív turisztikai fejlesztése Csongrád-Csanád vármegyében” című konzorciumi megállapodás aláírására.
A pályázat részleteit Csáki Béla, Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata közgyűlésének alelnöke ismertette. Elmondta, összehangolt kerékpáros szolgáltatásfejlesztés valósul meg a közeljövőben a települések együttműködésének köszönhetően. Pihenőhelyek szervízponttal, esőbeállók, vízvételi pontok, kerékpártámaszok kerülnek majd ki a bicikliút mentén kialakított helyszínekre. Az elektromos kerékpárt használókra is gondoltak a pályázat kapcsán, így töltőpontokat létesítenek, ahol a járművet és a mobiltelefont is fel lehet majd tölteni.
Mórahalmon három helyszínen, a turisztikai iroda mellett, az Ezer Év Parkjában és a Bivalyrezervátumnál telepítenek pihenő és szolgáltató helyeket a biciklisek számára.
Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere hangsúlyozta, nagy örömmel tölti el, hogy vita nélkül, zökkenőmentesen sikerült a konzorciumot létrehozni. A mintaértékű együttműködés pedig reményeik szerint nagy hasznára lesz nemcsak a kerékpárosoknak, de az aktív turisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó szereplőknek is.