Kérdőívben mondhatták el a véleményüket a pusztamérgesiek a falu jövőjéről

640

Pusztamérges Községi Önkormányzat megbízásából 2014-ben az ENV-INFO Kft. készítette el a település Local Agenda 21 Fenntartható Fejlődés Programját. A 2014-2020. években bekövetkezett jelentős gazdasági, társadalmi és környezeti változások tették indokolttá Pusztamérges község Fenntartható Fejlődés Helyi Programja felülvizsgálatát.

A program felülvizsgálata során a változások nyomon követhetősége, a trendek megállapítása érdekében a korábban elkészített lakossági és oktatási kérdőívek felhasználásával ismét megkérdezték a lakosság véleményét a fenntarthatósággal kapcsolatban, melynek kiértékelése alapján a település különböző jellemzőiről kaphattak részletes képet.

A települési lakosság közreműködésének köszönhetően 92, míg a diákoktól 49 kitöltött kérdőívet vehetett át az önkormányzat. A kérdőívek segítségével lehetővé vált olyan, hosszú távú fenntarthatósági célokat megfogalmazni, melyek elsődleges célja elősegíteni Pusztamérges gazdasági, környezeti és társadalmi jellemzőinek pozitív irányba történő fejlődését, s így a község fenntartható fejlődését.