Ásotthalmon igen sűrű a december a programlehetőségek tekintetében. A közösségi gyertyagyújtások mellett más klubfoglalkozásokkal, kézműveskedéssel és jótékony kezdeményezésekkel készül a nagyközség az ünnepre.

Ásotthalom Nagyközség Önkormányzata és a Homokháti Szociális és Gyermekjóléti Központ helyi tagintézménye közös szervezésében ruhabörzét tartanak december 13-án a művelődési házban. Az ingyenes ruhabörzére 14 órától várják a látogatókat.

December 18-ig várják a mézeskalács faluhoz az alkotásokat Ásotthalmon. Az otthon készült mézeskalács házikókat faluvá rendezve állítják majd ki a művelődési házban, mint ahogyan tavaly is nagy sikerrel tették. A kiállítás után a házikókat visszaadják majd alkotóiknak.

A művelődési ház gyermekeknek szóló kézműves szakköre ebben az évben utolsó foglalkozását tartja december 17-én 16-18 óráig. Várnak minden kedves érdeklődő családot egy kis karácsonyi kézműveskedésre, és az év zárásaként egy kis meglepetés finomságra.

Karácsonyi Tipegő Klubba várják a babákat és szüleiket Ásotthalmon. December 17-én 10 órától Kerekítő Bábos Tornán lehet részt venni Szabó Emesével, majd kézműves foglalkozás, meglepetés tízórai és ajándék várja babákat.