Megváltozik a Domaszéki Hírmondó című havilap kiszállítása. A Magyar Posta ez év júliustól kivezeti a szolgáltatási portfóliójából a címezetlen kiadványok terjesztésének minden típusát, mely magában foglalja a kereskedelmi, az ingyenes sajtótermékek és a politikai reklámkiadványok terjesztését is.

Tájékoztatásuk alapján a tavalyi évben az ilyen jellegű kiadványok, szórólapok kézbesítése egyharmaddal volt kevesebb, mint a 2019-es évben, a nyomott árak miatt pedig a tevékenységhez kapcsolódó költségek rendre meghaladták a bevételt. A posta közleménye szerint inkább a hagyományos szolgáltatásaira koncentrál, és folytatja a postai logisztikai infrastruktúrájának a fejlesztését, azon belül a csomaglogisztikai üzletágét.

Ez a döntés a környező települések önkormányzataihoz hasonlóan a Domaszéki Hírmondót is nehéz helyzetbe hozta, hiszen megoldást kell találni a kiszállításra, hogy a helyi lakosság továbbra is változatlan formában hozzájuthasson a kiadványhoz.

A tervek szerint a Hírmondó úgy, ahogyan eddig is, minden lakott ingatlanba kézbesítve lesz. Nagyobb kihívást a kiskertek és a külterületi tanyasi lakosok részére történő eljuttatás jelent. Mivel a külterületi postaládák a Magyar Posta tulajdonai és zártak, emiatt oda nem tudják egyenként behelyezni az újságokat, ennek megoldásaként minden egyes postaláda-szigethez egy önkormányzati ládát helyeznek el, melyekbe a ládák számával egyező példányt teszik a munkatársak. További példányok a helyi forgalmasabb helyeken, közintézményekben lesznek megtalálhatóak minden hónap második hetében.

Forrás: Domaszéki Hírmondó