November 30-án helyezték el a mórahalmi judo központ alapkövét.  A város azzal a céllal fogott bele az új sportlétesítmény építésébe, hogy méltó otthont adjon a judo sportnak. A csarnok nemcsak helyi, hanem országos és nemzetközi szinten is jelentős szerepet fog betölteni.

A Mórahalmi Judo Egyesület jelenleg 4 csoportban 72 fővel tartja edzéseit az óvodás korú gyermekektől a felnőtt korosztályig.

Simon Csaba, a Magyar Judo Szövetség szervezési igazgatója elmondta, ahogyan a fővárosban, úgy vidéken is igyekeznek a gyermekekkel mind szélesebb körben megismertetni ezt a sportágat. Az ország déli régiójában kevés olyan egyesület van, aki olyan kimagasló eredményeket tudott elérni, mint a mórahalmi, jelentette ki az alapkőletételen a szakember. Ennek okán természetes, hogy a város számíthat a szövetség támogatására, hangsúlyozta Simon Csaba.

Nógrádi Zoltán arról számolt be, hogy az alapkőletétel előtt alkalma volt megnyitni a  egy országos judoversenyt, melyen rangos edzők és bírák biztosították a megmérettetés magas színvonalát. Mórahalom polgármestere kiemelte annak a közösségnek az erejét is, akik közé a gyerekek szerveződnek. Megköszönte nekik segítséget, hiszen az ő munkájuk nélkül nem születhetett volna meg a központ ötlete.

Az épület 555 m2-es kialakítású lesz, melyben tatamival borított küzdőtér és konditerem kap majd helyet a kiszolgáló helyiségekkel együtt. A beruházás összköltsége megközelítőleg 226 millió forint, melyből 196 milliót a Magyar Judo Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyújt, Mórahalom önkormányzata pedig majd 30 millióval járult hozzá a beruházáshoz. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2020 augusztusában fejeződnek be.

A rendezvényen beszédet mondott még Csiszár Dániel, a Mórahalmi Judo Egyesület elnöke, valamint az eseményt és az éppen Mórahalmon zajló országos bajnokságot megtisztelte jelenlétével Tóth Krisztián olimpikon is.