Június 1-jén 18 órai kezdettel gyermek néptáncműsort láthat a közönség az Üllési Nyárindító Napok keretében a Déryné Kulturális Központban. Fellépnek a domaszéki Kiskaláris és Csillagfürt csoportok, a mórahalmi Kis Cinege csoport, a röszkei Rózsabimbó és Ezüstfás csoportok,  az üllési Lipityom, Ficergők, Cibere és Csicsergők csoportja. Az élő népzenét az üllési Rézhúros banda szolgáltatja. A műsor után táncházat tartanak. A belépés díjtalan, de támogatójegy vásárlásával segíthetők a csoportok, akik a befolyt összeget táborozásra és viseletek beszerzésére használják fel.

Június másodikán folytatódik Üllés legnagyobb fesztiválja, a nyárindító. Szombaton sportdélelőttre várják az érdeklődőket. Sakk, falukerülő kerékpártúra, ifjúsági és „öreg fiúk” foci mérkőzése közül választhatnak a mozogni vágyók. Emellett a vásártéren 9 órától 13 óráig Megyei Tűzoltó Verseny, tűzoltóautók ügyességi versenye, kiállítás lesz látható, melyet a 70 éves Üllési Önkéntes Tűzoltó Egyesület rendez.  A délután folyamán átadják a falu díszpolgári címét és kihirdetik a falukerülő túra, valamint a borverseny eredményét. A színpadi programok között például a Neoton koncertjén vagy a Barrio Latino latin-amerikai zenét játszó műsorán szórakozhat a közönség. vasárnap a mulatásé a főszerep, de aznap lehet például vért adni a településen és különféle ételeket kóstolni a Szőke András humorista által vezetett főzőshow-n. További programok Üllés közösségi oldalán találhatók.

Nemzetek konyhája elnevezéssel rendezik meg Üllésen, a Nyárindító Fesztivál programjai között a főzőversenyt Szőke András vezetésével június 3-án 10 órától. Üllés Nagyközség Önkormányzata az első 30 jelentkező csapatot 3000,-Ft értékű sertéscombbal vagy csirke combbal támogatja. A húsok átvehetők  június 1-jén 8:00-16:00 óráig és június 2-án 8:00.12:00 óráig a Röfi-Ker üllési boltjában. Egyetlen kikötés, hogy a rendezvény keretein belül, a Vásártéren kell elkészíteni a mesterműveket. Jelentkezés és további információ a Déryné Kulturális Központtól kérhető.

Részletes program itt.

31250586_1593342350764968_7405363423760031966_n