A Zákányszéki TraktorShow története 2014-re nyúlik vissza. Akkor talán még a szervezők sem gondolták, hogy kezdeményezésük ennyire közkedvelt és meghatározó programmá válik az egész térségben. A nagyszabású esemény a falunap kísérő programjaként indult, és olyannyira népszerű lett, hogy mára több ezer érdeklődőt vonz a településre. maxresdefault A 4. Zákányszéki TraktorShow-t augusztus 19-én, szombaton tartják, ezt a falunapi programok pénteken és vasárnap keretezik be. A tavalyi 250 körüli traktort szeretnék túlszárnyalni a szervezők, idén a kitűzött cél 300 gép felvonultatása a falu utcáin és a verseny helyszínén, a sportpálya mellett. A programok egyik leglátványosabb része a felvonulás lesz, mely 9 órától indul, ekkor nem érdemes majd autóval közlekedni egy jó ideig, mert az erőgépek a tapasztalatok szerint jóval nagyobb fölényben lesznek és átveszik az uralmat a falu utcáiban. Ahogyan az előző években, biztosan lesz a vonulók közt matuzsálem korú ritkaság, de akár vadonat új darab is.

maxresdefault33

A felvonulást követően indul az ingyenes nevezés az ügyességi, a gyorsasági és az erőhúzó versenyre. A pályát a Zákányszéki Traktorosok Baráti Köre alakítja ki, gondoskodva arról, hogy izgalmas legyen minden egyes megtett kör a traktorosok és a közönség számára. A férfiak mellett a nők ismét megmutathatják, hogyan kell versenyautóként száguldozni ezekkel a monstrumokkal.

 

l3041621

A Show ezzel nem érnek véget, 2017-ben szakmai programok is várnak a gazdákra. A Móra-Input Kft. hagyományos vetőmag-börzéjét a TraktorShow keretében rendezi, a kilátogatók számos cég termékeivel ismerkedhetnek a helyszínen.

maxresdefault22

A szervezők emelték a tétet a tombolánál is. A fődíj ismételten egy felújított MTZ típusú traktor, azonban a többi értékes ajándék mellett a második díj egy paletta műtrágya lesz, mely a homokon dolgozó termelőknek igen hasznos segítség.

A szervezők minden traktorral érkezőt meghívnak egy ebédre, a gyerekeket pedig ugrálóvárral és traktorsimogatási lehetőséggel várják.

A részletekről tájékozódhatnak Gregus Jánosnál és Csóti Gábornál vagy a Zákányszéki Traktorosok Baráti Körének közösségi oldalán.