Augusztus 15-én a mórahalmi városházán sajtótájékoztató keretében ismertették a DÉLÚT Homokháti Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóverseny részleteit, valamint Mórahalom – mint fogadóváros – szerepét a versenyben. Az esemény augusztus 16-én startol, s négy napon át, három települést érintve, augusztus 20-ig tart majd.

Forrás: tajfutok.hu

Paskuj Mátyás, a 2019. évi a Nemzetközi Tájékozódási Futóverseny szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy az eseménynek másodjára házigazdája Mórahalom, ugyanis nyolc évvel ezelőtt már egyszer vendégül látta a versenyzőket. A táv teljesítése Kisszálláson, Ópusztaszeren és Balotaszálláson zajlik majd. Az ötnapos, minden évben az ország más-más tájain megrendezett Hungária Kupa a tájfutó családok nagy ünnepe, sokan hozzá igazítják a szabadságukat is. A beérkezett nevezések alapján több mint 1000 versenyző érkezik, nagyjából egyötödük külföldről. Ők 25 országot képviselnek: főleg Európából jönnek, de érkeznek versenyzők Hongkongból, Új-Kaledóniából és Kanadából is. A sportolók számos kísérőversenyen vehetnek részt, például, mobilos tájfutáson, vagy labirintusversenyen, sörváltón, rádiós tájfutáson, mikrosprint versenyen.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kifejtette, hogy az elmúlt évek fejlesztései mindenképpen hozzájárulnak ahhoz, hogy a településen teljes körű szolgáltatással várják a több mint ezer résztvevőt. Ők többek között a gyógyfürdőben pihenhetik ki a verseny fáradalmait. Számos helyi intézmény, úgy az önkormányzat, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a szállásadók, sőt még az oktatási intézmény összehangolt, közös munkájával valósul meg mindez. A polgármester reményét fejezte ki abban, hogy a versenyzők megtapasztalhatják a homokháti vendégszeretetet, s így pozitív benyomással távoznak, s a jövőben esetleg vissza is látogatnak  Mórahalomra.

Borítófotó: http://tajfutas.veszpremihonved.hu/homokhati-maccabi-kupa-morahalom-balotaszallas-2014-junius-7-9/