Török János, a Délmagyarország fotóriportere, sándorfalvi lakos öt díjat hozott el a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett 38. Magyar Sajtófotó Pályázatról. A 38. Magyar Sajtófotó Pályázatra 267 fotográfus 2488 pályaművet küldött el, a beérkezett képek száma hatezer fölött volt.

Török János a sajtófotó pályázaton sport, természet és tudomány kategóriában első, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában második helyet ért el, valamint a legjobb kollekcióért járó Munkácsy Márton-díjat is neki ítélte a zsűri. A tavalyi évhez hasonlóan idén is ő lett a megyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter. A dóci futballcsapatról készített sorozata egyöntetűen elnyerte a zsűri tetszését.

Villanyfényben. I. helyezett. Forrás: delmagyar.hu/ Török János

Képei eredményesen szerepeltek 2018-ban is. Természetfotó kategóriában második, társadalomábrázolásban harmadik helyet ért el. A Sándorfalván készült, természet és tudomány kategóriában beadott, a Hold előtt elhúzó darvakat ábrázoló képét pedig dicséretben részesítették.

Ingyen van a víz, de el kell menni érte. II. helyezett. Forrás: delmagyar.hu/ Török János

Az ünnepélyes díjátadó, a pályázat anyagából rendezett 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitója és Az év fotói című album bemutatója, április 16-án lesz Budapesten, a pályázat fő támogatójának kiállítótermében, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A hattyú halála. I. helyezett. Forrás: delmagyar.hu/ Török János

Az összes díjazottat és munkáikat ITT találja