A homokháti város fo­­lya­ma­­tosan fejlődik. Tavaly szep­­tember 24-én, Szent Gellért, a Szeged–Csanádi Egyházmegye első püspökének ünnepén helyezték el a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Is­kola új épületének alapkövét. Hamarosan elkészül az új épület. Decemberben átadják a móradombi uszodakomplexumot is.

A tavalyi év végén adták át a Homokhátság új szakiskoláját, a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth Já­­nos Mórahalmi Szakképző Is­kolát. Nógrádi Zoltán polgármester az ünnepélyes átadón azt mondta, az új iskola megépülése meghatározó a város jö­­vőjére nézve. Nógrádi történelmi mértékűnek nevezte az eseményt, amely szerinte a vá­­ros fejlődésének pillére.

A munkásszálló szintén el­készült. Országosan is ki­­emelkedő kezdeményezésként a vá­­ros hamarosan ide várja a munkavállalókat. A cél a szakképzett munkaerő be­­­­vonzása, amivel az ipari park munkaerőhiánnyal küz­­dő vállalkozásait segítik majd. A kétszintes, 20 lakóegységes, 94 férőhelyes munkásszállás építésének 441 millió forintos költségéből 263 millió forintot kormányzati tá­mogatás fedez, a fennmaradó rész az önkormányzat önereje. A munkásszállót jövő pénteken, július 5-én ad­­­ják majd át.

A Kolo Szerb Kulturális Központ alapkövét tavaly január végén, Szent Száva napján tet­ték le. A Röszkei úti intézmény március vége óta várja programokkal a látogatókat. A hivatalos, nagyszabású ün­­nepélyes átadásra július 8-án, hétfőn kerül sor. A rendezvényen je­­len lesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a szerb kormányt pedig több miniszter és az Elnöki Hivatal számos munkatársa képviseli. Az ünnepélyes megnyitón Szijjártó Péter a „Balkán Kulcsát” adja át Čedomir Janjićnak, Nagybecskerek polgármesterének.

 Forrás: delmagyar.hu