Ingyenes képzési lehetőségek vállalkozóknak és munkavállalóknak Mórahalmon

1262

Vállalkozóknak rendezett szakmai továbbképzést július 24-én Mórahalmon a „NYITOK-hálózat a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztéséért” címmel a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet. Az esemény célja a térségben működő kis- és közepes vállalkozások számára elérhető egyedülálló, ingyenes képzési lehetőség, valamint a legújabb iparág-specifikus kompetenciafejlesztési programok bemutatása volt. A NYITOK ingyenes képzései azonnal felhasználható, versenyképes tudást adnak egy 20 órás tanulási program keretében. A munkavállalók képzése a munkaadó számára semmilyen adminisztrációval nem jár.

Az eseményen részt vett Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere és Papp Viktor, a NYITOK-program szakmai koordinátora. Kihangsúlyozták, Mórahalom és térségének gazdaságfejlesztése során fontos, hogy a vállalkozások megragadják azokat a lehetőségeket, amelyeket az egész életen át tartó tanulás jelent fejlődésükhöz. Ehhez kíván hozzájárulni a ingyenes, rugalmasan szervezhető, az egyéni igényeket figyelembe vevő, innovatív iparág-specifikus képzési lehetőség.

A NYITOK hálózat szervezésében a következő tanfolyamokra, illetve programokra jelentkezhetnek az érdeklődők.

Idegen nyelvi

Angol, német és orosz

Informatikai programok

– Adatbázis-kezelés a gyakorlatban
– Informatikai alapismeretek és az operációs rendszer használata, file-kezelés
– Internethasználat
– Képszerkesztés alapjai
– Prezentációkészítés a gyakorlatban
– Szövegszerkesztés a gyakorlatban
– Táblázatkezelés a gyakorlatban
– Webszerkesztés alapjai

Iparági programok

-Kiválóság a kiskereskedelemben, autóiparban és gépiparban, építőiparban, vendéglátásban, irodai szolgáltatásokban, logisztikában (mindegyik egy-egy külön kurzust jelent)
– Vállalati kultúra, munkahelyi együttműködés

További programok

– Prezentációs technikák
– Pénzügyek kisvállalkozóknak
– A jövő munkaeszközei a 21. században
– Vállalkozó leszek!
– Tudatos állampolgár a 21. században
– Okostelefonok, táblagépek használata a mindennapokban
– Hatékony önmenedzsment
– Nők a 21. században

A programról és a képzésekről további információkat a www.nyitok.hu web-, és Facebook-oldalon találnak,  a kurzusokra  pedig Kónya-Bába Andrea, mórahalmi tanulási tanácsadónál jelentkezhetnek a 30/799-3349-es telefonszámon, a konya.andrea@nyitok.hu e-mail címen, vagy személyesen az Aranyszöm Rendezvényházban.