Amatőr írókat és költőket gyűjt magába az Üllési Írói Klub 2016 óta. A közös érdeklődésű, főként nyugdíjasokból álló csoport saját élményeit, a körülöttük lévő tanyavilágot vagy éppen az őket foglalkoztató mindennapi témákat szedi rímbe, vagy álmodja novellává. A Klub első könyvét 2018. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján mutatták be az olvasóknak Üllésen.26904680_1535631233222845_5205434460406502932_n

Az antológiába minden tag saját maga válogatta be alkotásait, az illusztrációkat helyi általános iskolás gyerekek és egy lelkes üllési lakos készítette hozzá. A borítófotó, a kiadó és még a nyomda is üllési – mondta a bemutatón Meszesné Volkovics Szilvia, a Déryné Kulturális Központ igazgatója, aki a kezdetektől támogatta, lelkesítette az alkotókat. Ezen a gondolatsoron maradva Nagy Attila Gyula polgármester “üllésikumnak” nevezte a kiadott könyvet, a falu büszkeségét, melyhez szívesen nyújtott támogatást az önkormányzat is.

írók

Dr. Nyáriné Tajti Anna, a Klub vezetője elmondta: a klubtalálkozókon rendszeresen olvasnak fel egymásnak műveikből és megemlékeznek az irodalmi jeles napokról is, mindamellett, hogy hasznosan és értékesen töltik idejüket, lelkesítik egymást az írásra minden alkalommal. A klubvezető hozzátette: nagy öröm számukra, hogy az antológiában a gyermek korosztály is képviseltette magát néhány mesével és verssel.

tömeg