A Magyar Turisztikai Ügynökség 2018. június 11-12-én tartotta meg a Tourinform hálózat számára szervezett Országos Tourinform Találkozót Balatonfüreden.

A találkozón a szakmai előadások után köszöntötték a jubiláló Tourinform Irodákat is. A Homokhát Tourinform Iroda nyitását a Magyar Turizmus Zrt. finanszírozta a Homokháti Eurointegráció Kistérség- és Gazdaságfejlesztési Kht. által elnyert pályázat alapján. A működési költségeket Mórahalom Város Önkormányzata vállalta fel. 2004 januártól 2012 márciusáig a Móranet Nonprofit Kft. volt a fenntartó, majd a Móra-Tourist Nonprofit Kft vette át a fenntartói feladatokat. A Tourinform Iroda már 20 éve segíti a Homokhátságra látogatókat abban, hogy megtalálják a megfelelő szállást és programokat.

Az elismerő oklevelet dr. Gajda Tibor, turizmus fejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes és Szilágyi Anna, szakmai- és módszertani ügyekért felelős igazgató adta át a megjelent irodák képviselőinek. A mórahalmi irodát Ótott Kovács Erika, az iroda vezetője képviselte, ő vette át az oklevelet.