Március 12-én Mórahalmon sajttájékoztatót tartott Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Horváth Olivér, a Bánfalvy Stúdió társproducere, valamint Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. Az eseményen hivatalosan is kihirdették a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2019-re vonatkozó teljes műsorát. Az idei ötödik évad is különleges, látványos színházi élményt ígér a látogatóknak: régi és új produkciók egyaránt eljönnek az egyedi hangulatú lovarda falai közé.

Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere és Horváth Olivér, a Bánfalvy Stúdió társproducere

Pintér Tibor kiemelte, hogy már ötödik éve kiváló együttműködést folytat Mórahalommal, szinte már „hazajár ide”. Arra is kitért, hogy a lovas színház egy – még mindig – kevésbé ismert műfaj, mivel határesetet képez a cirkusz- és a színházművészet között. Mórahalom azonban egy olyan kulcsfontosságú hely e tekintetben, mely már megmutatta, hogy igenis van létjogosultsága ennek a műfajnak. Többek között kiemelte a Rózsa Sándor és a Csárdáskirálynő című visszatérő produkciót, melyekről úgy véli, alapját képzik a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház kínálatának.

Horváth Olivér a Miniszter félrelép és az „Elvis, Oltár, Miami” – Mórahalmon eddig még nem játszott – darabokra hívta fel a figyelmet. Ezekben olyan ismert magyar színészek kaptak szerepet, mint Gesztesi Károly, Beleznai Endre, Gregor Bernadett és Vastag Tamás.

Az említett előadások mellett repertoárra kerül a Kincsem, a Mágnás Miska, a Drakula, a Lúdas Matyi, valamint a „Haverok, Buli, Bon-Bon”, A Pál utcai fiúk és a Naftalin című produkció. Ez utóbbiról elhangzott, hogy a Nagyváradi Szigligeti Színház vendégelőadásáról van szó, így folytatva a hagyományokat, egy határon túli magyar társulat is szerepel majd Mórahalmon.

Nógrádi Zoltán – a Lovas Színház programjain túl – beszámolt a nyár többi kiemelt mórahalmi eseményéről. Többek között kitért a Homokháti Sokadalomra, a település várossá válásának 30 éves évfordulójára szervezett programsorozatra, valamint a Kolo Szerb Kulturális Központ kínálta rendezvényekre. A kulturális események kapcsán a polgármester elmondta, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház fő támogatója idén is a Szent Erzsébet Gyógyfürdő, melynek jóvoltából minden megvásárolt színházjegy mellé fürdőbelépőt adnak ajándékba.

További részletek: www.lovasszinhaz.morahalom.hu