Három tűzesethez is riasztották a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltóegyesület tagjait a múlt héten. Az ÖTE az ezt megelőző napokban sikeres gyakorlattal erősítette meg önállóan beavatkozó jogosultságát, s máris több esetben tudtak gyors és eredményes segítséget nyújtani a mórahalmiaknak. Mindhárom riasztás során támogatta a tűzoltók munkáját a helyi polgárőrség is, akikkel szintén nemrég köttetett írásbeli megállapodás az együttműködésről.

A tűzesetekről bővebben:

2017. június 29-én, 150 négyzetméteren száraz avar égett Mórahalmon. A helyszínen a polgárőrök forgalomlassítási feladatot hajtottak végre ezzel segítve a  helyi tűzoltók munkáját.

2017. június 30-án 10 óra 30 perckor az Önkéntes Tűzoltók riasztást kaptak, miszerint Mórahalom külterületén, 500 négyzetméteren száraz avar, valamint négy szalma körbála ég. Itt is összedolgoztak a polgárőrök a tűzoltókkal: a Mórahalom ÖTE önkénteseinek helyzetmegállapítása és helyszín-biztosítása után a hivatásos tűzoltókat a polgárőrök vezették a tűzesethez.

Még ugyanazon a napon, délután folyamán, szolgálaton kívüli polgárőr tag gyalogosan közlekedett a város szélén, amikor is lakott területen kívül füstre lett figyelmes. Telefonon tájékoztatta az egyesület elnökét, aki gépkocsival haladéktalanul elindult a megadott helyszín irányába az esetet felderíteni. Feltételezhetően elektromos légkábel szakadás történt, aminek következtében a száraz avar meggyulladt. A nagy szél miatt a tűz gyorsan terjedt, így a tűzoltókat haladéktalanul értesítették. Kiérkezésükig a helyszínt biztosítósították a polgárőrök, majd a tűzoltók által meghatározott feladatokat láttak el.

Emberi élet egyik tűzesetnél sem volt veszélyben.

Fotó: Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség)