A napokban a domaszéki önkormányzat képviselői meglátogatták a faluba telepített kutató fúró állomást, amelyet olaj keresés céljából hozott létre a januári időszakban a MOL Nyrt. A fúrást vezető munkatárs a vállalkozó képviseletében elmondta, hogy a fúrási mélység célja a 3.200 méter elérése. Azt hogy hol van olaj, vagy egyáltalán van-e, azt a geológus állapítja meg, aki folyamatosan figyeli a kitermelt mintákat mobil laborvizsgálatok során.

A fúrási munkálatokkal február 23-a körül végeznek. A faluban hallható hangos zaj nem csak a fúrótorony hangja, hanem annak az üzemeltetését biztosító áramtermelő generátoroké, amelyek dízelmotor meghajtásúak. A magas hang ellentételezésére a település felőli oldal, zajvédő fallal lett ellátva. A kivitelező saját megerősített nyomvonalat létesített a Gólyahír út – Sárkányhegy utca – Harang utca és az Egyenlőség utca folytatásában a toronyig, melynek állagát igyekeznek folyamatosan javítani.

Arra kérik a lakosokat, hogy amennyiben nem ezen az útvonalon elhaladó teherszállító járműveket észlelnek, akkor azt a jármű rendszámával együtt jelezni szíveskedjenek a hivatal muszakiugyek@t-online.hu email címén, vagy a DOMASZÉKI HírTér Facebook- oldalán az üzenetküldés gombra kattintva.