Ismételten felhívják a figyelmet, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ már második alkalommal rendezi meg vastagbél szűrési programját. A programban azok az orvosok és szakemberek vehetnek részt, akik sikeresen elsajátítják a Nemzeti Népegészségügyi Központ képzési tananyagát. Örömmel jelenthetjük, hogy az EFOP-1.8.2-17-2017-00002 azonosítószámú projekt keretében megalakult „A-Praxisközösség” háziorvosai megfelelnek a feltételeknek, és

  • Fehér Éva, Dr. Sebők Zsuzsanna, Dr. Vághy Imre Richárd Mórahalmon,
  • Mester Lajos, Dr. Sebestyén Balázs Zákányszéken,
  • Hézsai Klára és Dr. Czakó Emőke Ruzsán várja a szűrővizsgálatra behívott lakosokat.

A program átfogó, hosszú távú célja, hogy csökkenjen a szűrővizsgálatokkal megelőzhető betegségek kockázata. Közvetlen célkitűzésként fogalmazódik meg, hogy a kockázatnak leginkább kitett lakosok körében, korai stádiumban legyenek felismerhetőek a vastagbélrák kezdeti tünetei. Ennek érdekében első lépésben az 50-70 év közötti férfiak és nők személyre szóló meghívást kapnak a szűrővizsgálatra.

Jelenleg a vastagbélrák Magyarországon a második leggyakoribb daganatos halálok ezért, az „A-Praxisközösség” szakemberei felhívják a figyelmet, hogy amint kézhez kapják a meghívólevelet, vegyék igénybe a szűrési lehetőséget és minél hamarabb keressék fel háziorvosaikat. A rendelőben felkészülten várják a jelentkezőket, ismertetik a szűrés menetét, tájékoztatást nyújtanak a szűrés fontosságáról, és készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat társfinanszírozásában, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.