A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és három település konzorciumban valósítja meg a Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer településeket és Szegedet összekötő, 17,6 kilométer hosszúságú kerékpárutat.

A projekt összköltsége közel 1,04 milliárd forint, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert európai uniós támogatásból finanszíroznak az önkormányzatok.

A projekt megvalósítása 2017-ben kezdődött, és az önkormányzati konzorcium már kétszer nyert többletforrást az építéshez. 2019. májusban indult a kivitelezés, melyhez a közbeszerzési felhívás eredménye alapján 279 millió forint többletforrás-igény kapcsolódott, amit a támogató meg is ítélt a konzorciumnak.

A külterületi szakaszokon a kerékpárút mára elkészült, Sándorfalva belterületi szakaszán viszont az eredeti tervtől eltérően, a járda elbontásával és teljes szélességében egységes útalap-szerkezettel épül. A kerékpárút előre láthatólag december végére készül el.

A többlet műszaki tartalom megvalósításához a megyei önkormányzat által vezetett konzorcium az Irányító Hatóság és a Kormány döntése alapján 60,5 millió forint többletforrást nyert. A vállalkozási szerződés módosítását a megyei önkormányzat székházában írták alá a polgármesterek a kivitelező Probart Kft. ügyvezetőjével.