Április 13-án startolt a szegedi Alternatíva Egyesült és a Cacao Club közös szervezésében megrendezésre került családi program, a GameTour. A program keretében a játékkonzolok világában jelenleg elérhető, legmodernebb virtuális valóság technológiákkal, játékokkal ismerkedhettek meg a vendégek.

Külön figyelmet fordítottak a generációk közötti játékélmény kialakítására, annak érdekében, hogy a szülők megtapasztalják mi is az pontosan, amit a fiatalok a videójátékokban szeretnek valamint, hogy miért is fontos annak a sztereotípiának a lerombolása, miszerint az ilyen típusú eszközökkel játszani csak egyedül, a külvilágot kizárva lehet.

A játékok szinte mind mozgásalapúak voltak, ezzel kimozgatva a “gamereket” székeikből, illetve egyszerre több játékos szórakoztatására alkalmas paletta állt a résztvevők rendelkezésére.

A rendezvény lebonyolítását fiatal önkéntesek segítették, akik ismertették a játékok és a virtuális eszközök működését, ezzel megalapozva és keretbe foglalva a generációk keveredését, valamint az együtt játszás élményét.