2017 végén kezdődött és 2018 májusában zárult a Kölcsey u. 2/A. szám alatti épület földszintjén található mórahalmi központi orvosi ügyelet felújítása, korszerűsítése és az ellátáshoz szükséges új orvostechnikai eszközök beszerzése. Portálunknak Gera Zsolt, ügyeletvezető nyilatkozott a fejlesztésekről.

Az ügyelet épületének földszintjén új raktárhelyiségeket alakítottak ki, melyekkel együtt új burkolatot kapott a lépcsőház is. Korszerűsítették a teljes fűtésrendszert is: az új gázkazán beszerelésével és a meglévő rendszer bővítésével várhatóan az épület gázszámlája jelentősen csökkenni fog. További spórolást eredményez, hogy az összes helyiségbe energiatakarékos, ledes lámpatestek kerültek. A felújítás egy tisztasági festéssel zárult.

Jelentősen bővült az orvostechnikai eszközkészlet is, mivel sikerült beszerezni 1 db új, teljesen felszerelt sürgősségi táskát, 1 db ultrahangos gyógyszerporlasztót, 1 db elektromos, akkumulátoros váladékszívót, 1 db fülvizsgálati eszközt, 1 db fonendoszkópot, 1 db gyomormosó készletet, 1 db falra szerelhető kézfertőtlenítő adagolót. A most beszerzett orvostechnikai eszközöknek köszönhetően még magasabb színvonalon tudják ellátni mind a felnőtt, mind a gyermek betegeket.

Fejlesztésre került az informatikai eszközpark is, mivel 2018 őszétől a központi orvosi ügyeleteknek is csatlakozniuk kell az újonnan bevezetésre kerülő betegadat-kezelési rendszerhez (ESZT), amely komoly technikai hátteret igényel. Az ambulanciára ennek köszönhetően az előirányzott paramétereknek megfelelő számítógép, monitor, billentyűzet, egér és nyomtató is érkezett.

„Külön öröm, hogy sikerült dolgozóinknak munkaruhát is gyártatnunk” – nyilatkozta Gera Zsolt. Az ügyeletes orvosoknak és gépkocsivezetőknek két-két db kabátot, minden itt dolgozónak fejenként két-két db pólót, vagyis összesen 4 db kabátot és 36 db pólót oszthattak ki.

20180515_163654