Pusztamérgesen szeptember első szombatján falunapot és főzőversenyt rendeznek. Szeptember 4-én 11 órától kezdődnek el a programok a Móra téren. A főzőverseny mellett lesz színházi, zenei, sport és tánc bemutató, lovas kocsikázás, gyermekprogramok és sztárfellépő is.

15 órától a művelődési házban videókat és fotókat mutatnak be a település elmúlt éveiből. A verseny résztvevői 16 órakor tudják meg a zsűri eredményeit. 16.30-tól bohózatot láthatnak az érdeklődők, amely után Papp Antal lép a színpadra citerazene előadásával.

18 órától folytatódik a hagyományok őrzése a Halas Táncegyüttes műsorával, amelyben népi táncokat láthatnak. 18.30-tól a Happy Jump ugróköteles csoport bemutatója szórakoztatja különleges mutatványokkal a nézőket. 19 órakor az öttömösi Aikido csoport tart küzdősport bemutatót. A falunapi programokat Dankó Szilvia zenés műsora zárja.

A nap folyamán a programok mellett lesz lehetőség lovas kocsikázásra is. A gyerekekre is gondolnak, akiket légvár valamint arc-és testfestés vár. Az éhség csillapítását a művelődési ház kemencéjében sült kalács segíti.

A kiemelt kép egy korábbi falunapon készült.