Az Ételt az Életért Alapítvány a világ egyik legnagyobb karitatív tevékenységet folytató szervezetének a magyarországi képviselője már 30 éve. Vegetáriánus ételosztásokat tartanak itt Magyarországon. Több nagyvárosban például Budapesten, Debrecenben, Egerben vannak napi szintű ételosztások és más vidéki nagyvárosokban vagy településeken is próbálnak segíteni a rászoruló családok számára.

A régióban 2019. november 30-án került sor először ételosztásra Szegeden, majd ezt követően az első vidéki kis településre Ruzsára, 2020. február 14-én látogatottak el az alapítvány önkéntesi, hogy ételt osszanak rászoruló családoknak a Művelődési Házban.

Az embereknek könnyebb adni, mint a segítséget elfogadni. Sok család nem szívesen beszél erről, illetve nem fogadja el az ilyen jellegű felajánlásokat. A szervezők csapata Ruzsán törekedett arra, hogy a családok számára ez  ne egy megkülönböztetés legyen, hanem egy közösen eltöltött élmény, ebből a célból a ruzsai iskolások előadással készültek a családoknak.

Fotók: Fodor Szabolcs