A Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda térítésmentesen 10.000 Ft értékű 10 alkalmas bérletet biztosít felnőtteknek szóló mozgásprogramjaira azoknak, akik vállalják, hogy legalább hat alkalommal részt vesznek valamelyik programunkon. A 10 alkalom szabadon variálható, nem csak egyféle tornán lehet felhasználni. Lakhelytől függetlenül mindenki igényelhet bérletet!

 

KONDÍCIONÁLÓ TORNA
Az egész test komfortérzetét javító, könnyed alakformáló óra, melynek célja az izmok rugalmasságának, erejének megőrzése/fejlesztése, a jó kondíció megtartása.
Az órát a test bemelegítő átmozgatásával kezdjük, majd lépőpad használatával aerob jellegű mozgással folytatjuk, amit súlyzókkal, szalagokkal kiegészítve erősítő gyakorlatok követnek, végül a jól megérdemelt nyújtással, lazítással fejezzük be. Az óra 60 perces.
Kinek ajánljuk: Aki szeretné magát jól érezni, tudatosan formálni a testét, megőrizni az egészségét és nem utolsó sorban a jó kedvét. Egy jól megválasztott étrendre épülő fogyókúra tökéletes kiegészítője lehet.
Időpont: minden hétfőn 18:45-19:45-ig
Helyszín: Cacao Club (6782 Mórahalom, Röszkei út 8.)
Oktató: Füge Ildikó táncpedagógus, tánc-sportedző

DINAMIKUS, ALAKFORMÁLÓ AEROBIK ÓRA
Egyszerű, könnyen követhető, nem koreografált, közepes intenzitású, egyéni képességekre szabott egész testet átmozgató, tonizáló óratípus. Az órát egy kb. 10-15 perces bemelegítéssel kezdjük, majd a főrészben a legkritikusabb részeket dolgoztatjuk meg. A test formálására erő- és állóképességi gyakorlatokat végzünk saját testsúllyal illetve eszközzel is. Különböző gyakorlatokkal formáljuk a test minden részét, magas ismétlésszámú, de garantáltan nem unalmas munkavégzéssel javítjuk az izmok tónusát. Az órát 10 perces levezető nyújtással, lazítással zárjuk. Az óra 60 perces.
Kinek ajánljuk: Azon felnőtteknek, akik szeretnének súlyfeleslegtől megszabadulni, illetve szeretnék formálni, átalakítani testüket, javítani az izmok tónusát.
Időpont: minden kedden 16:30–17:30-ig.
Helyszín: Szent Erzsébet Gyógyfürdő I. emeletén lévő gyógytornaterem (bejutás a Móra-Vitál Kft. gyógyászati recepcióján keresztül bérlet felmutatást követően)
Oktató: dr. Wernerné Eszter Rita gyógytornász, aerobic sportedző

GERINCGIMNASZTIKA
A gerincgimnasztika egy célirányos edzésprogram, mely prevenciós jellegéből adódóan a gerincproblémák megelőzésére, az egészség megőrzésére szolgál. Az ízületkímélő óra során mobilizáljuk, átmozgatjuk az ízületeket, a gerincet. Erősítjük és nyújtjuk a törzset, gerincet tartó, stabilizáló (core izmok) izomcsoportokat, korrigáljuk a tartást. A tehermentesített átmozgatásra gimnasztikai labdát (fitt ball) használunk. Az erősítést is eszközök használatával színesítjük. Az óra 60 perces.
Kinek ajánljuk: Mindenkinek, akinek fontos gerince egészsége, hát- illetve derékfájdalommal küzd és normalizálni szeretné testtartását.
Időpont: minden csütörtökön 16:15–17:15-ig
Helyszín: Cacao Club (6782 Mórahalom, Röszkei út 8.)
Oktató: dr. Wernerné Eszter Rita gyógytornász, aerobic sportedző

ZSÍRÉGETŐ INTERVALL TRÉNING
Az óra gyakorlatanyaga egyszerű lépések, lépéskombinációk sorozata, koreográfia nélkül. Alapos bemelegítés után az intervall edzés során erősítő blokkok és intenzív, kardió részek váltják egymást. Vagyis kemény, hajtós és lazább, pihentetőbb részek ismétlődnek meghatározott ütemben. Az intenzív, gyors szakaszok jobban igénybe veszik a szervezetet, így ez a típusú edzés az egyik leghatékonyabb módja a kalóriaégetésnek. Rövid idő alatt jelentős állóképesség javulás érhető el, felgyorsul a fogyás folyamata, fokozódik az aerob és anaerob teljesítmény. Utó- zsírégető hatása van, tehát a zsírvesztés főleg edzés után történik – akár 36 órán keresztül! Az óra alapos nyújtással zárul.
Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki testzsír százalékán csökkentene, illetve állóképességét fejlesztené. Kezdőknek, haladóknak és kisebb-nagyobb túlsúllyal rendelkezőknek egyaránt ajánlott. A gyakorlatok mindig több nehézségi szinten kerülnek bemutatásra, így mindenki a számára legmegfelelőbb terheléssel tudja elvégezni az edzést.
Időpont: minden pénteken 18:00-19:00-ig
Helyszín: Cacao Club (6782 Mórahalom, Röszkei út 8.)
Oktató: Szűcs Éva, aerobic sportedző

Kérjük, hogy aki szeretne részt venni a tornákon az jelentkezzen a https://goo.gl/forms/8c7mJcJz31rykKFp1 oldalon, vagy látogasson el az EFI irodájába (Mórahalom, Millenniumi sétány 3-5., az Egészségházban, a Védőnők mellett) nyitvatartási időben (hétfő, szerda, péntek: 14:00-16:00, kedd, csütörtök: 8:00-10:00) vagy hívjon minket a 06-70-371-8663 telefonszámon időpont egyeztetésre, hogy átvehesse a 10 alkalomra szóló bérletét.

A tornákra minden alkalommal hozzák magukkal a bérletet, kényelmes tornaruhát, edzőcipőt, törölközőt és vizet. Polifoamot biztosítunk. Átöltözési lehetőség minden helyszínen van.