November 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet.  Az ország legkülönbözőbb pontjain lesznek vetítések és egyéb családi programok. Egy hétvégén keresztül több mint 110 helyszínen – mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban, iskolákban – lesz a magyar és a nemzetközi animációé a főszerep. Budapest mellett 90 település gyermekekei, családjai ünnepelhetik együtt a rajzfilmeket és értékes kulturális programokon vehetnek részt.

Az idei országos akcióhoz Ruzsa is csatlakozott, ahol  ezen a maratoni vetítésen a felnőtteknek is lesznek érdekességek. November 15-én 10:00 órakor a Vízipók, csodapók c. mesefilm az óvodásoknak kerül műsorra. 15:00 órától Nepp Józsefre emlékeznek: Mézga család, Mézga Aladár különös kalandjait és a Kérem a következőt! epizódokból készül összeállítással. 18:00 órától nemzetközi válogatás a 2019-es Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál rövidfilmjeiből. 20:00 órától Összeállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszékének vizsga- és diplomafilmjeiből.Minden előadás díjmentesen látogatható.

A gazdag filmkínálatban a legkisebbektől kezdve a fiatal és felnőtt nézőkön át bárki találhat magának érdeklődésének megfelelő animációt. A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy bepótolja az elmúlt évek külföldi közönségsikereit, megismerkedjen kortárs alkotók munkáival, illetve a hazai és nemzetközi fesztiválok válogatásaiból képet kapjon az animáció jelenlegi trendjeiről. A vetítések mellett sokszínű gyerek- és családi programokkal várják a helyszínek az érdeklődőket közösségi élménnyé emelve a Rajzfilmünnepet.