Domján Blanka Olaszországba készül – Jótékonysági hangversenyt rendeznek Mórahalmon a fiatal fuvolatehetségért

1395

Szombaton jótékonysági koncertet szervez a Mórahalmi Fúvószenéért Egyesület, mellyel Domján Blanka részvételét szeretnék támogatni a Trevisóban rendezendő 11. nemzetközi fuvolaversenyen.

A Mórahalmon két éve működő Mórahalmi Fúvószenéért Egyesület elnöke, Czifra Dániel elmondta, hogy fő céljuk a tehetséges mórahalmi zenészek támogatása. Jelenleg Domján Blanka olaszországi versenyéhez szeretnének egy kisebb anyagi támogatást összegyűjteni.

Domján Blanka az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumának 13. osztályos tanulója. A fuvolista a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte tanulmányait, ahol véglegesen eldöntötte, komolyabban is szeretne a zenével foglalkozni, így Szegeden folytatta zenei karrierjét. Immáron 10 éve játszik fuvolán, és már évek óta nemzetközi versenyeken is részt vesz. Például rendszeresen ott van a szabadkai és temesvári megmérettetésen, ahol eddig mindig első helyezést ért el. A Debrecenben háromévente megrendezendő országos versenyről pedig harmadik helyezést hozott haza. Blanka jövőbeli tervei között szerepel, hogy előadóművész legyen, világot járjon és nem utolsósorban mindezek mellett tanítani is szeretne. Nemrégiben a karmesterkedésbe is belekóstolt, mivel elképzelhetőnek tartja azt is, hogy ezzel foglalkozzon majd.

A március 2-ai koncerten Blanka mellett fellép két évfolyamtársa, Orosz Lili és Greksa Hanna, akik úgyszintén kiutaznak, illetve részt vesznek az olaszországi versenyen.  A programot a Mórahalmi Rézfúvós Együttes színesíti még 17 órai kezdettel a Cacao Klubban.

A szervezők szeretettel várnak minden zenekedvelő érdeklődőt!

Az Olaszországba készülő fuvolisták: Greksa Hanna, Orosz Lili és Domján Blanka
A Mórahalmi Rézfúvós Együttes