Sándorfalva a Virágos Magyarország versenyben már a 4. elismerést kapta meg. Korábban 2016-ban és 2017-ben oklevelet, 2018-ban pedig az Arany Rózsa díjat ítélték meg a városnak.

Szeptember 6-án a bajai Újbor Fesztiválon adták át a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny dél-alföldi régiójában résztvevő településeknek az elismeréseket. Az eredményhirdetésen a megyéből induló 8 település közül 4-et díjaztak. Sándorfalva a Szervezői Bizottság díját nyerte el. A kitüntetést Búza Katalin alpolgármester vette át, aki a következőket mondta az elismerés kapcsán.

„Külön öröm az egész Önkormányzatnak, illetve minden sándorfalvi lakosnak ez a díj, hiszen ilyenkor nem csak a közterületeket nézik, hanem a teljes település képet. Ezért is köszönjük a lakosoknak azt, hogy ápolják környezetüket és takaros, virágos előkerteket teremtenek Sándorfalván, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy az ilyen versenyeken nyerjünk és egy szebb, virágosabb városban éljünk.”

Az eseményen az eredményhirdetések után még arról is gondoskodtak a szervezők, hogy még több virágos terület legyen az országban. Biológiailag lebomló lufikat eresztettek a magasba, amelyekbe virágmagokat helyeztek. Így, mikor a lufik a magasban kipukkannak, az azokban rejlő magok közül néhányból végül színes virág kelhet ki.

MEGOSZTÁS
Előző cikk2019. 09. 06.
Következő cikk2019. 09. 10.