Május 27-én koszorúzással és tartalmas ünnepi műsorral emlékezett meg a Pallavicini Sándor Általános Iskola a település-alapító őrgróf születésének évfordulójáról. Az idei rendezvényre ellátogattak Pallavicini Sándor leszármazottai is, akik maguk is fontosnak tartják magyar gyökereik ápolását.

A műsort alakalmi zenés produkció és koszorúzás előzte meg, melynek keretében  Patakiné Gajdos Zsuzsanna polgármester, Kollárné Gellai Tünde megbízott intézményvezető és Alfonso Pallavicini koszorút helyezett el a Tóth Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész által készített domborműnél.

Búza Katalin, Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Alfonso Pallavicini, Kollárné Gellai Tünde és Darázs Sándor

Ezután beszédet mondott Kollárné Gellai Tünde, továbbá kiosztották   annak a helytörténeti vetélkedőnek a díját, melyet május 21-én tartottak meg 10 csapat részvételével.

Az ünnepi műsoron az intézmény tanulói benépesítették az iskola tornatermét

A díjátadó után a Pallavicini család tagjai vehettek át ajándékaikat. Alfonso Pallavicini beszédében kitért arra, hogy sajnálja, amiért nem tud magyarul, de gyermekeit ösztönzi a magyar nyelv tanulására. Nagyobb lánya, Olympia már hibátlan magyarsággal köszönte meg az ajándékokat. Ez nem véletlen, hiszen a kislány folyamatosan gyakorolja a nyelvet, sőt minden évben eltölt egy rövidebb időszakot a sándorfalvi iskolában.

Ezután következett a Pallavicini Károly-díj, amely annak a nyolcadikos tanulónak járt, aki 8 éven át kitűnő teljesítményt nyújtott az iskolában. A 2018-19-es tanév díjazott diákja Gyöngyösi Réka lett.

A műsort az iskola tanulóinak előadása zárta. A színpadon a Dzsungel könyve című musical feldolgozását elevenítették meg a diákok.

A Dzsungel könyve adaptáció egy részlete

 

A műsorról készített összeállítást itt tekintheti meg.