Ásotthalmon gőzerővel zajlik a Királyhalmi út felújítása. A település régi törekvése vált valóra azzal, hogy idén megkezdődhettek a beruházások, hiszen az új burkolat és bicikliút nemcsak javítja majd a település küllemét, de biztonságosabbá is teszi a kerékpáros közlekedést.

– Régóta látjuk, hogy a főutca egy alapos felújításra szorulna, sőt fontos lenne, hogy a kerékpárosok biztonságosan tudjanak itt közlekedni. Meglehetősen nagy a forgalom, különösképpen a nyári időszakban, amikor sok külföldi is megfordul erre. A burkolat is rendkívül elhasználódott az elmúlt évtizedekben – magyarázta Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, majd hozzátette, hogy Szegedig, Szabadkáig és Bajáig fog kiépülni a kerékpárút. Reméli, hogy több turista is biciklin érkezik majd a településre.

Ehhez a projekthez sok mellékes építési forma is társul, pl. a parkolók térkövezése, kerékpártároló építése, buszmegállók cseréje, és lassító sziget kialakítása. A busz végállomását összekötik majd a templom előtti járdaszakasszal, így egy olyan gyalogos átkelőhely fog itt létesülni, ami eddig még nem volt. Esztétikailag is egészen máshogy fog kinézni Ásotthalom: teljesen új kopóréteggel, modern térkövezett parkolóval látják el az utcát.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 330 millió forintot nyert a település, arra hogy a főutcán az 55-ös útig kialakítsák a kerékpárutat. Mindent együttvéve az önkormányzat is nem kis összeggel járul hozzá a költségekhez:  közel 80 millió  forintot különít el saját költségvetéséből és más forrásokból a beruházásra.

A munkálatok várhatóan – az időjárás függvényében –  2020 első felében befejeződnek.