Február 25-én rendezték meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezetének beszámoló ülését. A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy beszámolót adjon a múlt évről és a térség idei gazdasági terveiről. Továbbá szó volt a kis- és középvállalkozások innovációs lehetőségeiről, illetve a Szegedi Tudományegyetem  Gazdaságtudományi Kara bemutatta a turizmus és vendéglátás szakot, amely nagyban érinti a mórahalmi vállalkozásokat, valamint magának a városnak az egész gazdasági és kulturális életét.

A Gazdaságtudományi Kar egy új alapszakot indít az idei évben. Az új turizmus-vendéglátás szak magyar és angol nyelven egyaránt elérhető lesz. Ebben a képzésben az iparági partnerek együttműködésére és tudásállományára is számítanak. Az induláskor 37 szakmai szervezet, illetve a turisztikai ágazatban tevékenykedő vállalat, vállalkozás vesz részt a képzésben. A szakon megjelennek a regionális ismeretek: különösen Mórahalom, illetve a határmenti térség, Szeged turisztikai sajátosságai. Ez a program egy nagyon jó eszköz arra, hogy olyan új módszereket mutassanak meg a fiatalok számára, amely a turizmusban rejlő lehetőségek jobb kiaknázáshoz vezet.

Az ülésen részt vett és felszólalt Sebők Katalin, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese; Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere; dr. Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja. Fehér Éva, a térségi szervezet vezetője a rendezvény kapcsán elmondta, hogy a 2019-es év nagyon impulzív volt a kamara és a térség életében, bővült a kereskedelmi és iparkamarai cégek sora. Előrelépés, hogy az idei évben a vállalkozók segítésére nyílni fog egy iroda Mórahalmon, amely egy vállalkozói központként fog működni.