Ásotthalom, csakúgy mint az ország összes települése, fokozottan figyel arra, hogy a Kormány ajánlásait és rendeleteit követve intézkedéseket hozzon a járvány idején. Az operatív törzs tájékoztatóit követve már a március 15-ei ünnepséget is lemondták, és csak egy szűkebb körben tartottak koszorúzást. Ideiglenesen, a koronavírus-járványra való tekintettel az intézményeiket bezárták. Ezen intézkedések okán először a piac is bezárt a nagyközségben, de a helyi termelők és az ásotthalmi lakosok kérését meghallgatva, illetve a Csongrád Megyei Agrárkamara vezetőjével egyeztetve végül újra megnyitották, természetesen szabályokkal alkalmazkodva a kialakult helyzethez.

A járvány ellenére a beruházások kivitelezése nem állt le a településen – nyilatkozta a polgármester. Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretein belül 29 millió forintot nyert a helyi óvoda eddig még fel nem újított részére. Néhány héttel ezelőtt adták át az intézmény udvarán az új játékokat, illetve jelenleg a belső térben a vizes blokkok felújításával fognak teljesen befejeződni a munkálatok. Toroczkai László összefoglalva elmondta, így már kívül-belül teljesen megújulhat az ásotthalmi óvoda.

A község fő utcáján már hónapok óta zajlanak a beruházások: az utca új kopó réteget kap, és emellett épül a kerékpárút is. Már kiépítettek egy központi kerékpártárolót, melyet azonnal birtokba vettek a helyiek. A tapasztalat azt mutatja – mondja a polgármester –, hogy érdemes volt az átlagosnál nagyobb kapacitású tárolót építeniük, mert már most is teljes a kihasználtsága. A központi buszváró és a templom között kialakításra kerül egy gyalogos átkelőhely is. A készülő kerékpárút összeköti Ásotthalmot Szegeddel és Bajával.

A beruházások keretein belül új járda építése kezdődött meg a Királyhalmi utcán, ahol több mint 400 m-en újul meg a járdaszakasz a Posta épületétől a Köztársaság utcai kereszteződésig. Ezzel egy időben megkezdődött a Szent István téren is a kivitelezés, ahol térkő burkolatot kap a tér mögötti útszakasz.

Toroczkai László azt is elmondta, hogy előre láthatólag nyárra elkészül a Tömörkény-ház skanzenszerű újraépítése, amely egy élményparkban lesz látogatható az érdeklődők számára a település közepén.