Az eredeti tervek szerint a június elsejei spárgafesztiválon nyitották volna meg Öttömös első négy évszakos korcsolyapályát. Erre még kicsit várni kell, de jó hír, hogy a helyi gyerekek ingyen használhatják majd.

Június 8-án jubileumi, 25. alkalommal rendezték meg Öttömösön a hagyományos spárgafesztivált. A nagy ünnep alkalmával igazi különlegeséggel, egy négy évszakos műjégpályával szeretett volna kedveskedni a városvezetés a helyieknek és a település vendégeinek. Ennek a létesítését a tavaly áprilisi testületi ülésen tárgyalták, amelyen Dobó István polgármester elmondta, hogy az önkormányzat sportfejlesztésre vagy belterületi utak, járdák, hidak építésére nyújthat be pályázatot, és csak egy pályázatot lehet benyújtani, ezért ő a négy évszakos műjégpálya megvalósítását javasolta, amit a testület négy igen és egy nem szavazattal el is fogadott. Beadták a támogatási kérelmet mintegy 12 millió 300 ezer forintra, amelynek 30 százaléka az önerő.

A műanyagjég, a négy évszakos koripálya napjainkban a világ legjobb minőségű, legtöbb korcsolyasportban használt pálya. Az összeállítása és szétszerelése egyszerű és gyors, bármilyen egyenletes talajra felállítható.

A különleges, vakító fehér műanyag ott fénylik a polgármesteri hivataltól nem messze a Béke utcában. Dobó István elmondta, hogy mint az látható, a pályát leszállították, telepítették, de a palánkrendszer még nincs kész, és különböző kiegészítők is hiányoznak még, melyeknek beszerzése folyamatban van. – Szeretnénk augusztus közepén átadni, de ez sajnos nem csak rajtunk múlik – tette hozzá a polgármester, aki azt is elmondta, hogy a helyi gyerekek ingyenesen használhatják majd a műjégpályát.

Forrás: delmagyar.hu