Röszkén, Páduai Szent Antal születésének 825. évfordulója alkalmából augusztus 14. és 16. között rendezik meg a XIII. Páduai Szent Antal Plébániaprogramot és egyházi kulturális hétvégét.

Programok:

Augusztus 14. (péntek):

17.30-kor a Kartal-házban lesz filmvetítés: A Két korona – Szent Maximilian Kolbe élete

Augusztus 15. (szombat):

9.30-tól rendezik meg a plébániaudvaron a „Vidám családi nap” elnevezésű rendezvényt. Játékos foglalkozásokkal, „nemzetek játékai-versennyel”, társasjátékokkal, toronylátogatással, Punk Mária virtuális, zenés meseverseivel, közös ebéddel, és egyéb meglepetésekkel várják az érdeklődőket. Meglepetés vendég a Mosolyudvar Népi Játszótér csapata és Csatai Gergő lufi-művész lesz.

Augusztus 16. (vasárnap):

10 órától Ünnepi szentmise Páduai Szent Antal születésének 825. évfordulójára . Az elsőáldozók szentmiséje is ezen a napon lesz a templomban.

17 órától a plébániaudvaron „Pánröszkei piknik” – néptáncbemutató, örömkoncert és zsúr lesz. Vendégfellépőként a Terebes Zenekar koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők.

A rendezvényekre a belépés díjtalan. A programok a Bálint Sándor Hagyományőrző Program a szakrális népi kultúra ápolásáért Röszkén elnevezésű projekt keretein belül valósulnak meg.