Befejeződött az üllési egészségház rekonstrukciója, a százmillió forintos beruházást január 22-én adták át.

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az avatóünnepségen azt mondta, a fejlesztésnek köszönhetően az orvosok, a szakdolgozók már korszerű körülmények között folytathatják áldozatos, odaadó munkájukat.

Az államtitkár úgy fogalmazott, azért dolgozik, hogy az egészségügyi ellátás elérhető legyen és találkozzon a lakosság igényeivel. Bízik abban, hogy az új épület az egészséghez sokféleképpen segítséget nyújtó intézményként fog szolgálni – mondta.

Horváth Ildikó kitért arra, hogy Üllésen az egészségügyben tevékenykedők már megszervezték munkájukat, praxisközösségben dolgoznak, ami országosan is példaértékű.

Nagy Attila (Fidesz-KDNP) polgármester felidézte: az orvosi rendelőt 1968-ban adták át, azóta bővítették, felújították, de már kicsinek bizonyult.

Az átadón jelen volt B. Nagy László országgyűlési képviselő, Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere, Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, Dr. Mester Lajos, a dél-alföldi praxisközösség szakmai vezetője, Dr. Csonka Erika üllési háziorvos és Kopasz István plébános.

A Csongrád megyei község képviselő-testülete 2008-ban döntött az egészségház kialakításáról. Első lépésként a rendelőkkel szomszédos gondozási központot költöztették át egy korábbi iskolaépületbe, majd a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert 80 millió forintos támogatása tavaly lehetővé tette a beruházást – közölte.

Az egészségházban két-két orvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki várótermekkel és szociális helyiségekkel, és itt működik a védőnői szolgálat is – tudatta Nagy Attila.

Forrás: MTI