Álláskeresőknek szervezett csoportos üzemlátogatást a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum részeként a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével. A PaprikaMolnár Kft. feldolgozóüzemét mutatták be Röszkén.

Több mint húsz álláskeresőt látott vendégül a Paprika-Molnár Kft. röszkei üzemében szeptember 25-én. A látogatás a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum része volt, és a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével szervezte.

Juhász Tünde kormánymegbízott az üzemlátogatást megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy Csongrád megyében a jelenleg is futó uniós költségvetési ciklusban 20 milliárd forint áll a kormányhivatal és a járási hivatalok rendelkezésére, amit kifejezetten a foglalkoztatás támogatására, és a munkaerőpiac fejlesztésére költhetnek.

Rég volt ilyen jó a helyzet

– A megyei paktum célja, hogy minél kevesebb álláskereső legyen Csongrádban – fogalmazott Juhász Tünde, aki emlékeztetett, hogy a megye foglalkoztatási helyzete a rendszerváltozás óta nem volt olyan jó, mint jelenleg.

A legfrissebb adatok szerint Csongrád megyében most 1,8 százalékos a munkanélküliség. Ezzel Győr-Moson-Sopron és Veszprém után a megye a harmadik helyen áll az országban.

Már nem állás, hanem munkaerőhiány van

A kormánymegbízott azt is elmondta, hogy a munkaerőpiacon nem csak hiányszakmák vannak, hanem munkaerőhiány is. A Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke pedig azt mondta, hogy a megyei önkormányzat a kormányhivatallal konzorciumban foglalkozik a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktummal.

– A projekt egyik leghasznosabb része, hogy az munkavállalókat elvisszük egy olyan sikeres megyei vállalkozáshoz, ahol megmutatják nekik a munkafolyamatokat, és az esetleg rájuk váró feladatokat – tette hozzá Kovács Beáta.

Hagyomány és minőség

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Paprika-Molnár Kft.-nél egyedülálló módon ötvözik a korszerű gyártást a hagyományőrzéssel. Malmukban kiváló őrleményeket és fűszerkeverékeket gyártanak, és múzeumukban bemutatják a szegedi és magyar paprika kultúra 200 éves történetét is. Termékeik között az édes és csípős fűszerpaprika-őrlemények, magolajak, pelyhek, füstölt paprikák, paprikás fűszersók és fűszerkeverékek, zöldség-szárítmány keverékek, ételízesítők és paprikás ajándéktárgyak egyaránt megtalálhatók.

Két gépkezelő azonnal jöhetne

– Én egy vagy két gépkezelőt tulajdonképpen azonnal tudnék alkalmazni, és nem csak rövid távon – mondta már a Paprika-Molnár Kft. ügyvezető-tulajdonosa, aki hozzátette, hogy jelenleg kilenc emberrel dolgoznak, saját magát is beleértve.

Molnár Anita hozzátette, hogy náluk éppen most van a szezon, hat hétig nincs leállás, és ilyenkor van amikor gondot okoz nekik a megfelelő munkaerő hiánya.

Forrás: delmagyar.hu