Az idei advent más mint a többi, ezért Sándorfalva és Zákányszék idén Adventi Ablakok néven indít kezdeményezést. Az élő adventi kalendárium ötlete Solymárról indult még 2016-ban, azóta az ország számtalan településén díszítik az ablakokat advent időszakában.

Zákányszéki Adventi Ablakok elnevezéssel a helyi művelődési ház és könyvtár közösségi kezdeményezést indított útjára a településen. Várják azon zákányszéki lakosok jelentkezését, akik december 1-24. között vállalják, hogy ünnepi díszbe öltöztetik lakóházuk egyik utcára néző, jól látható ablakát.  Az adott napon nyílik a megfelelő számú ablak, amelyet lefotóznak és közzé tesznek a közösségi oldalakon.

A díszítést a jelentkezők fantáziájára, kreativitására bízzák. Egyetlen kikötés, hogy az adott adventi nap száma legyen feltüntetve az ablakon. Az adventi ablakok sorrendje előzetes megbeszélés alapján történik. Jelentkezni lehet a  30/418-2189-es és a 30/606-4991-es telefonszámokon, vagy a művelődési ház Facebook oldalán.

Sándorfalván is elindítják az Adventi Ablakok kezdeményezést, amellyel terveik szerint ünnepi díszbe öltözhet a város. A közösségi kezdeményezés kapcsán december 1. és 24. között minden nap ünnepi fények gyúlnak valamelyik sándorfalvi ház ablakában.

Az adventi ablakok sorrendje itt is előzetes megbeszélés alapján történik és a résztvevőkön kívül senki sem tudhat majd róla. Azt, hogy mikor melyik ablak nyílik ki, az aktuális nap délelőttjén teszik közzé a sandorfalva.hu oldalon, az önkormányzat Facebook oldalán, valamint a Szeretlek Sándorfalva Facebook oldalon. A résztvevőket arra kérik, hogy az adventi sorszám jelenjen meg az ablak díszítésében, de ezen kívül minden mást a jelentkezők fantáziájára és kreativitására bíznak.

Jelentkezni az sfcivilsz@gmail.com e-mail címen, illetve a 0662/572-973-as telefonszámon lehetséges. Ugyanerre az e-mail címre várják a résztvevőktől azon fotókat, amelyek az ünnepi díszbe öltöztetett ablakokról készültek.

A kiemelt kép csak illusztráció.